Despre altădată

Prin acest site vreau să redau Slatina de la 1900 încolo. O să încerc în acest jurnal pe net să redau fotografii şi scrieri cu, despre şi din Slatina intebelică. Un oraş boem, cunoscut în toată ţara pentru braga albanezilor şi pentru târgoveţii săi…..

De asemenea, dacă mai găsesc materiale asemănătoare despre zona Olteniei din La Belle Epoque n-o să ezit să le postez.

Strada Lipscani şi cafeneaua minerva

Strada Lipscani şi cafeneaua minerva

IMPORTANT: Dacă aveţi fotografii sau ştiţi poveşti despre locuri şi oameni din perioade trecute ale Slatinei sau ale zonei Olteni şi vreţi să le împărtăşiţi şi altora, trimiteţi-le prin mail la zhifku@yahoo.com.

4 gânduri despre „Despre altădată

  1. Salut Ionut !

    Ti-am gasit de curand blogul si trebuie sa-ti spun ca este o adevarata lectie de istorie urbana. Frumos! Si eu am crescut in Slatina si cunosc demult orasul. Si il si iubesc. Cand eram copil si plecam cu ai mei la mare am mai apucat deplasarea cu trasura pana la gara unde in fata exista un rond de piatra cubica (pentru a putea intoarce vizitiul dupa ce lasa ocupantii).

    Iti atrag atentia asupra unei chestiuni. De abia in Bucuresti am inteles ca un cimitir nu este doar un simplu cimitir. El poate fi si un monument de arta funerara (precum Bellu).

    In Slatina inca mai poti vedea cate ceva ramas din vechime mai ales in cimitirul Strehareti nr. 1 (cel vechi). Ca sa nu mai vorbesc de frumusetea si eleganta monumentelor funerare din cimitirul evreiesc (acum e plin de balarii si aflat in mijlocul extinderii Streharet nr.3 – in panta).

    Si acolo se afla multa istorie veche a orasului.

Lasă un comentariu