Camere video pe străzile din Centrul istoric, cu bani de la UE

Reprezentanţii municipalităţii au semnat miercuri contractul de finanţare pentru introducerea unui sistem de supraveghere video în Centrul istoric al Slatinei.


17 camere de supraveghere video vor fi instalate pe mai multe străzi din Centrul istoric al Slatinei, după ce a fost semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru acest proiect.

Sistemul de supraveghere video va fi instalat pe străzile Mihai Eminescu, Lipscani, Fraţii Buzeşti, Dinu Lipatti, Mihail Kogălniceanu şi Speranţei.

Mai mult, datorită modului de amplasare şi acţiune a camerelor, care au un unghi de acoperire de 360 de grade, zona deservită de sistemul de supraveghere video va cuprinde şi străzile şi aleile adiacente. Este vorba de străzile Ion Moroşanu, Cazinoului, Grădiniţei, 1 Decembrie 1918, Horia şi aleea de legătură dintre strada Dinu Lipatti şi Nicolae Titulescu.

Minel Prina, administratorul public al Slatinei, crede că nu vor mai exista probleme în implementarea acestui proiect.

„Este un proiect cu o valoare de un milion şi 487 de mii de lei pentru care astăzi am avut depunerea de oferte. A fost o licitaţie care a fost anulată de vreo două ori până acum, iar astăzi cred că suntem pe calea cea bună.

Avem ofertanţi, n-avem contestaţii până la ora aceasta şi sperăm ca în cel mai scurt timp să încheiem contractul de execuţie, astfel încât să ne încadrăm şi în perioada de implementare. Din motive obiective, suntem spre sfârşitul acestei perioade”, a opinat Prina.

Licitaţie, întârziată de contestaţii

Totuşi, contestaţiile la licitaţie au cauzat întârzieri în graficul de realizare a investiţiei în Centrul istoric al Slatinei.

Prina spune însă că perioada de implementare ar putea fi prelungită: „A mai rămas o lună şi jumătate pentru finalizarea investiţiei. Probabil că o să facem o solicitare pentru prelungirea perioadei pentru că motivele sunt întemeiate şi n-au depins de noi. Astea sunt achiziţiile publice şi n-avem ce să facem. Trebuie să respectăm legea”.

Cu toate tergiversările şi anulările în cazul licitaţiei pentru acest proiect, marţi, municipalitatea s-a trezit cu un singur ofertant.

„Foarte ciudat este că am avut foarte multe solicitări de clarificări, am avut foarte multe contestaţii, iar acum n-a mai venit decât un singur ofertant. Sper să fie documentaţia foarte bună pentru a nu fi nevoiţi s-o reluăm”, a conchis Prina.

de la GazetaNouă.ro

Un gând despre „Camere video pe străzile din Centrul istoric, cu bani de la UE

 1. Da, Domnule Prina si alti domni si doamne de pe la primarie, era unul di primii pasi care trebuiau facuti….instalarea camerelor de supraveghere…Pentru? Pentru a vedea ruinele???
  Dumneavoastra treceti pe acele strazi? Va place?
  Pe noi, slatinenii cu suflet ne apuca plansul cand vedem acele ruine… In toata Europa, domnii mei, centrele vechi, istoria si cultura sunt valorizate, la noi…nu!!
  Nu spun Nu investitiilor, dar, haideti sa stabilim prioritati si sa facem ceva pentru orasul acesta.

  Ati facut fantani si parcuri, frumoase cei drept, dar, ”gunoiul nu se pune sub covor”.

  Domnilor, iesiti din birourile Dumneavoastra frumoase si mergeti pe strazi…si mergeti in zona acesta unde ati pus camere, sau macar folositi-le….uitati-va la imagini…

  Ar trebui sa ne fie rusine cand ne uitam la aceste imagini.Ca au ajuns asa cum au ajuns, este vina noastra a tuturor slatinenilor, care cu indiferenta, nepasare, prioritati pentru alte interese, am lasat in urma RUINE!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s